Reviews van deze auteur

Goede acceptatie en voorwaarden

De MasterCard Gold van ICS is een geschikte creditcard voor zowel online- als fysieke bestedingen. ICS heeft extra voorwaarden voor niet afgeleverde online bestellingen. De MasterCard Gold heeft een aankoopverzekering van n jaar. De voordelen ten opzichte van de MasterCard Classic zijn niet heel erg spectaculair. Het zijn allebei prima creditcards. Via de website Haalmeeruitjecard krijg je met een MasterCard Gold meer % cashback dan met een MasterCard Classic. Online bestedingen signeer ik door het genereren van een e-code via de ICS App. Dit werkt prima en is een prima beveiligingsmaatregel. Vroeger verstrekte ICS de creditcards standaard met Gespreid Betalen Faciliteit (doorlopend krediet). Dit is gelukkig niet meer het geval. Je dient standaard binnen 21 dagen na datum rekeningoverzicht het bedrag te betalen, zonder rente. Indien je alsnog gespreid wilt betalen, dan kan je dit later aanvragen.

Sterke punten
- Acceptatie - Mijn ICS / ICS App - Design van de Card - Cashback @ Haalmeeruitjecard

Zwakke punten
- Weinig noemenswaardige verschillen met de goedkopere MasterCard Classic

Prijzige Card en in Nederland beperkte acceptatie

Ik heb een paar maanden de Blue Card van American Express gehad. Mijn eerste aanvraag werd om onduidelijke redenen afgewezen. De Ledenservice kon hier ook geen concreet antwoord op geven. Tweede poging was akkoord. De Blue Card is de basic Card van AMEX en biedt geen membership rewards (punten sparen). Je kunt dit programma wel bijsluiten op de Card, maar dan betaal je 75,- per jaar ten opzichte van de Green Card van 65,- per jaar waar het programma standaard bij inbegrepen zit. Ik snap deze prijsstrategie dus niet echt. De Card heeft geen vooraf vastgesteld bestedingslimiet, maar past zich aan aan de uitgaven die je met de Card doet. De acceptatie in Nederland (zowel online als fysiek) is bij lange na niet zo goed als MasterCard en VISA. Bedenk van tevoren dus goed wat je precies met deze Card wil gaan doen. Ze hebben een speciale website waar je kan opzoeken waar de Card wordt geaccepteerd. Voor smartphones met het Android besturingssysteem hebben ze geen app. Dit vind ik een minpunt. Tijdens een telefoongesprek werd ik gewezen op de Green Card (incl. het membership rewards programma). Online het formulier ingevuld. Maand lang geen gehoor. Contact opgenomen. De upgrade was afgewezen. De Ledenservice begreep dit ook niet. Geen bijzonderheden BKR, voldoende inkomen etc. maar "het systeem" had dit bepaald. Ledenservice vroeg mij om nogmaals het formulier in te vullen. Dit wederom gedaan. Wederom afwijzing. Naar aanleiding van deze waardeloze communicatie heb ik besloten de Blue Card op te zeggen.

Sterke punten
- Geen vooraf vastgesteld bestedingslimiet - Klantenservice snel telefonisch bereikbaar

Zwakke punten
- Hoge prijs - Prijsstrategie (los membership programma is duurder dan de Card met standaard het memebership programma) - Communicatie van de Ledenservice - Geen app voor Android - Acceptatie in Nederland (online en fysiek)