Reviews van deze auteur

VISA faciliteert oplichters / betaalt fraude niet terug

Review over ICS

Via Facebook kreeg ik een aanbod voor een product dat ik in de VS bestelde. Na terugkomst van een zakenreis uit ’t buitenland bleek dat het pakket na lange tijd nog steeds niet gearriveerd was. Na enig speurwerk op internet bleek het om een bedrijf te gaan dat zich met oplichting bezighield. Dus diende ik een betwistingsformulier in bij ICS, de kaartuitgevende instantie van VISA. Deze blijft echter halstarrig weigeren tot terugbetaling over te gaan omdat ik net iets te traag met reageren bleek te zijn geweest; de oude termijn was ten opzichte van vroeger namelijk ingeperkt. Desondanks geen compensatie, nog coulance van ICS waardoor deze oplichting feitelijk faciliteert. Daar gaat een compleet dagloon waar ik hard voor heb moeten zwoegen. Misschien handiger om voor een andere kaart te kiezen; bijv. die van Mastercard. Goedkoper bovendien.

Sterke punten
An sich vriendelijk te woord gestaan, men begreep m'n klacht. Maar kwam niet tot een oplossing. Conclusie: men had mijn klacht dus toch niet begrepen.

Zwakke punten
Coulance komen in 't woordenboek van ICS niet voor, onwil wel.

reacties:

Review: Belastingsdienst 2.0 !?

Wist je, dat ICS (uitgever van VISA en Mastercard) een volledige dochter is van ABN? Ik ben na enorm veel problemen met de verplichte (maar gammele, fraudegevoelige en rampzalige) verificatiepogingen overgestapt naar American Express. Verificatie 'zo' gepiept en het eerste jaar gratis (ook voor een tweede kaart). En volgens mij kun je, voor zover ik me herinner, bij AmEx ook een derde kaart gratis aanvragen. Tel uit je winst !

Review: Slechter dan slecht

Ben meer dan 25 klant van VISA geweest en bij verificatie via een Smartphone of tablet ging 't mis want ik had geen van beiden. Da's dan jammer, volgens de ICS 'helpdesk'; dan moet u dat toch maar aanschaffen en anders heeft u pech. Zo word je dan afgeserveerd bij deze club. Contact met American Express gezocht en daar was een andere verificatie geen enkel probleem. Eerste jaar zonder kosten en voor m'n partner een gratis tweede kaart. Zou 't eens bij AmEx proberen; ze hebben bovendien een leuk puntenspaarsysteem.