Reviews van deze auteur

reacties:

Review: Oplichters!

Ook ik heb inmiddels de bekende dreigbrief van Intrum Justitia binnen, ook ik ben gedaagd het beoogde bedrag van €139.62 van de firma ViaBuy te betalen. Ik had inderdaad een kaart aangevraagd voor het bedrijf, achteraf erg naïef maar op dat moment leek het handig voor onderweg, geen gezeur met contant geld en geen gezeur met bonnen e.d. De essentie van dit verhaal is echter dat als ik contact opneem met Intrum Justitia ik bijzonder intimiderend wordt bejegend, ik moet betalen en anders volgen er gerechtelijke maatregel, let wel de kaart is in mei 2014 besteld (overigens nooit geleverd) en in januari 2015 krijg ik de incasso binnen. Nou was het achteraf dus niet handig om op deze manier te werk te gaan, dus mensen leer van mij, feit is dat mijn bedrijf vrij goed zit in het juridisch advies en dat ik dus ook zeker niet van plan ben om ook maar aan de gestelde voorwaarden van Intrum Justitia te voldoen, wat gaat er gebeuren en dat geld als advies voor de verschillende slachtoffers op dit forum, stuur als u dat wilt de gegevens naar mij op en ik ga namens u kosteloos het traject met Intrum Justitia aan, de handelswijze van dit bureau ( die overigens een erg slechte reputatie heeft) moet worden gestopt. Intrum Justitia vroeg mij om een door heen gestuurd formulier in te vullen om mijn klacht kenbaar te maken, dat hoeft helemaal niet, ieder lid of werknemer van dit bureau heeft exact dezelfde rechten en plichten als ieder ander lid van onze samenleving, zij kunnen u niet onder druk zetten, omdat zij geen enkele juridische macht hebben om dit te doen, alleen als zij de vordering uitgeven aan een deurwaarder dan wordt het een andere zaak, vaak is een dreigbrief van u en mij voldoende om dit tegen te houden, omdat zij erg tegen de enorme kosten opzien die dit soort procedures kosten als zij niet zeker zijn van winst en hier dan voor op gaan draaien. Mensen laat je door ViaBuy niet gek maken, daarbij komt nog dat het een bedrijf is uit de U.K waarbij andere voorwaarden gelden dan die onder de Nederlandse wetgeving vallen.

Review: Oplichters!

Voor de mensen die willen reageren het e-mail adres, [email protected], ben inmiddels benadert door dhr. van Steenbergen, die graag mee wil werken om het handwerk van dit bureau eens aan banden te leggen.

Review: Oplichters!

Ik ben inmiddels een half jaar bezig om incassobureau Intrum Justitia te overtuigen dat ik met hen geen zaken wens te doen en als er al een conflict mocht zijn met Via Buy ik dit rechtstreeks met hen ga oplossen. De dreigende en intimiderende telefoontjes, laatstelijk zelfs sms-berichten met daarin aanmaningen en wat al niet meer zij heb ik één op één overgenomen en rechtstreeks aan hen geretourneerd via een aangetekende brief met daarbij een fikse rekening voor de uren die ik moet maken om deze onzin achter mij te brengen. Vorige week dinsdag 17 maart via weer een sms de tekst ontvangen "voor ons moverende redenen hebben wij de zaak met zaaknummer ...... geseponeerd". Nou ik viel van mijn plaat, wie denkt Intrum Justitia wel niet dat ze zijn, iedere jan lul met zelfs een strafblad kan in dit land een incassobureau beginnen. Nou mensen laat je niet gek maken door dit bedrijf, zij hebben niet meer rechten dan u of ik. en voor die mensen die er niet uit komen, ben altijd bereid tot hulp. [email protected]